Publicador de continguts


EMAYA presenta la nova edició del seu programa d’educació ambiental, amb una vintena d’activitats adreçades a tots els nivells acadèmics


10 / de setembre / 2024

Les propostes inclouen tallers, conferències, visites, jocs i iniciatives lúdiques i participatives sobre el reciclatge, els comportaments cívics, la neteja als barris, el cicle de l’aigua i el canvi climàtic

Palma, 9 de setembre de 2024.- L’empresa municipal EMAYA ha presentat el nou curs del programa d’educació ambiental “EMAYA a l’escola” per a aquest curs 2024-25, que incorpora noves activitats.

Aquesta oferta educativa consta de 20 propostes que inclouen tallers, música i jocs per als més petits, així com ofertes lúdiques o visites a les instal·lacions d’EMAYA, sempre amb continguts relacionats amb la recollida selectiva i el reciclatge, el civisme i la neteja dels barris, el cicle integral de l’aigua a Palma i el canvi climàtic.

Seguint la mateixa línia del curs anterior, el nou cicle continua apostant per les exitoses activitats que ofereixen als més petits Joanet Recicles i Tomeu Granera. També seguirà formant part de la programació la proposta “Robòtica i reciclatge”, que en aquests darrers anys ha estat l’activitat més sol·licitada pels usuaris.

Un dels objectius principals del programa és fomentar els comportaments cívics i la responsabilitat ciutadana a l’hora de contribuir a mantenir una ciutat neta i sostenible.

En aquest sentit, les activitats “Neteja del barri” i “El preu cívic” estan específicament dissenyades per a generar, de forma pràctica i en relació amb l’entorn, una reflexió sobre la responsabilitat i la col·laboració dels veïnats.

Segons afirma el tinent de batle de Medi Ambient, Sostenibilitat Espais Naturals i Benestar Animal, i president d’EMAYA, Llorenç Bauzá, el compromís tant de Cort com de l’empresa municipal “està orientat a impulsar la millor educació ambiental a la nostra ciutat”, per la qual cosa, seguint amb la seva argumentació, el programa “EMAYA a l’escola” constitueix “un clar exemple del ferm propòsit de l’equip de govern quant a la necessitat de combatre, mitjançant la formació i l’educació a les aules, tots els comportaments incívics”.

Com a novetat més destacada d’aquest curs cal assenyalar la incorporació d’una activitat de manualitats a partir de la utilització de materials que són presents generalment a la llar.
Les reserves per a formalitzar la participació en alguna o algunes de les iniciatives previstes al programa les han de realitzar els centres educatius de Palma a través del portal web municipal de PalmaEduca: https://www.palmaeduca.cat/.

El programa “EMAYA a l’escola” es va iniciar coincidint amb el curs acadèmic 2011-12, i la principal premissa va ser la de conscienciar infants i joves sobre l’ús responsable de l’aigua, la recollida selectiva de residus, les bones pràctiques ambientals i els comportaments cívics.

D’aquesta manera, a través de les escoles i els alumnes, la intenció del projecte és arribar també a les famílies amb la finalitat d’implicar la ciutadania en la necessitat de tenir cura de l’entorn natural a partir d’assegurar una ciutat més neta i sostenible.

Les xifres de participació que s’han aconseguit en el transcurs de les edicions successives són més que destacables. El curs 2023-24 es varen dur a terme 853 activitats orientades a gairebé 25.000 alumnes pertanyents a més de 160 centres educatius i entitats.

Totes les propostes de què consta el programa “EMAYA a l’escola” estan adaptades a cada nivell acadèmic. En el cas d’educació infantil i primer i segon curs de primària, l’aposta passa pels tallers de manualitats i les iniciatives mediambientals amb el suport d’elements complementaris, com ara la música i els jocs.

Per als cursos superiors d’educació primària, secundària, batxillerat i cicles formatius es treballen temàtiques sobre l’aigua, els residus, la contaminació, el consum, la neteja i el civisme, sempre des d’una dinàmica lúdica i participativa.

Igualment, tant les escoles com els grups d’adults, els estudiants universitaris o les associacions tenen la possibilitat de visitar l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR1), el laboratori químic d’EMAYA, l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de Lloseta i els embassaments de Cúber i el Gorg Blau.
“EMAYA a l’escola” compta amb el suport i la col·laboració de les entitats sense ànim de lucre Ecoembes i Ecovidrio.

El contingut íntegre del programa educatiu del curs 2024-25 pot ser consultat a la següent adreça:
https://www.emaya.es/ca/educacio-i-conscienciacio/emaya-a-lescola/

 

 

 

Data darrera modificació: 10 de setembre de 2024