Història de l'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil

Història de l'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil

Cort crearà l'Agrupació Local de Voluntaris de seguretat ciutadana

Per: mallorcadiario.com el 24 Octubre 2012

     Creacio Agrupació Local Voluntaris Seguretat Ciutadana

A la majoria de pobles de Mallorca, els grups de Protecció Civil ja estan molt implantats, motiu pel qual Cort ha tirat ara de l'experiència favorable de la Part Forana per crear també un cos de voluntaris per treballar per a la seguretat ciutadana.

La proposta de creació del cos, duta a terme per iniciativa de la Policia Local de Palma, es va portar la passada setmana a comissió informativa i serà debatuda i votada en el ple de l'Ajuntament de Palma aquest dijous.

Malgrat encara no estar aprovada i ni tan sols no haver realitzat cap tipus de publicitat sobre la creació del cos, segons ha pogut saber mallorcadiario.com ja hagut ciutadans que s'han posat en contacte amb la Policia Local per demanar informació de com accedir a la futura Agrupació Local de Voluntaris de Palma.

.

15 de gener de 2013

La Direcció General d'Interior, Emergències i Justícia cedirà dos vehicles a la futura Agrupació de Protecció Civil de Palma

Vehicles Agrupació Voluntaris Protecció Civil

El conseller Simón Gornés ha rebut el batle de Palma, Mateo Isern, que s'ha interessat pels cotxes.

Palma, 15 de gener de 2013. - El conseller d'Administracions Públiques, Simón Gornés, ha rebut avui l'alcalde de Palma, Mateo Isern, qui ha visitat avui la Conselleria de Administraciones Públicas per conèixer els vehicles que els seran lliurats en breu amb motiu de la creació de la futura Agrupació de Protecció Civil de Palma, que actualment es troba en l'última fase de la seva constitució.

La visita ha comptat també amb l'assistència del director general d'Interior, Emergències i Justícia, Sergi Torrandell i del regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Guillermo Navarro.

La cessió de vehicles per part de la Direcció General d'Interior, Emergències i Justícia a agrupacions de protecció civil és un fet habitual per col·laborar aportant recursos materials a facilitar la tasca d'aquests grups de voluntaris que col·laboren de manera altruista en la resolució d'emergències amb els organismes oficials. Quan s'acabi de constituir l'agrupació de Palma, aquesta direcció general els cedirà dos vehicles que actualment estan en desús, un de l'any 2000 i l'altre del 2005.

Aquesta cessió de vehicles serà definitiva i, per tant, l'Ajuntament de Palma haurà de fer-se càrrec de totes les despeses que generin aquests vehicles, des del moment en què el canvi de nom sigui efectiu. L'agrupació de Palma comptarà amb 30 voluntaris i es preveu que pugui ser presentada en dates pròximes. La incorporació dels voluntaris a tasques d'auxili als serveis de seguretat de l'Ajuntament de Palma podria iniciar-se coincidint amb el període de festes de Sant Sebastià. Actualment, a les illes hi ha 52 agrupacions de protecció civil en què participen 1.205 voluntaris.

.

28 febrer 2013

El batle de Palma lliura els diplomes als alumnes de la primera promoció de Voluntaris de Protecció Civil

Mateo Isern ha agraït la tasca desenvolupada per l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Palma.

Abans de l'inici de l'acte, el primer edil ha tingut un sentit record per l'oficial de la Policia Local de Llucmajor mort ahir en acte de servei.

El batle de Palma lliura els diplomes als alumnes de la 1 ª Promoció de Voluntaris de Protecció Civil

Palma, 27 de febrer de 2013.- El batle de Palma, Mateo Isern, ha presidit avui horabaixa l'acte de lliurament dels diplomes als alumnes de la primera promoció de Voluntaris de Protecció Civil, que ha tingut lloc al saló de sessions de Cort i que ha coincidit amb la presentació de la primera Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Palma.

La creació d'aquesta agrupació, que va prestar el seu primer servei el passat 19 de gener col·laborant en l'operatiu de seguretat desplegat per la Policia Local, els Bombers Palma i els serveis sanitaris amb motiu de la revetla de Sant Sebastià, es va aprovar per una unanimitat al ple ordinari del 25 d'octubre de 2012.

Mateo Isern, que ha estat acompanyat pels regidors de Seguretat Ciutadana i els dels districtes Centre i Platja de Palma, Guillermo Navarro i Joan Pau Reus, respectivament, ha felicitat els 21 alumnes que varen superar el curs bàsic de Voluntariat de Protecció Civil 2012 i ha agraït "de manera molt especial" a l'Escola de Formació Municipal, la Policia Local, els Bombers de Palma, l'EBAP i l'Agència del Voluntariat "el seu esforç i dedicació a l'hora de fer realitat un projecte tan necessari per a Palma i els seus ciutadans".

El batle ha expressat a més la seva felicitació i agraïment "per la seva extraordinària generositat i solidaritat" tant als voluntaris com a les seves famílies, també presents a l'acte. "Sou un orgull per a aquest Ajuntament, per a la ciutat i, també, per a les vostres famílies, que tenen en cada un de vosaltres el més clar exponent del que ha de ser un ciutadà exemplar", ha dit Mateo Isern, per a qui la tasca de aquesta agrupació "suposa una passa important en la nostra voluntat de fer de Palma una ciutat més segura i, del nostre Ajuntament, una institució cada vegada més compromesa amb els ciutadans". Isern ha qualificat de "actiu de valor incalculable" la tasca dels voluntaris de Protecció Civil "perquè no té preu servir als altres sense esperar res a canvi, simplement per voler fer de Palma una ciutat millor".

Record per a Pere Maimó.- Abans del lliurament de diplomes, Mateo Isern, en nom de l'Ajuntament de Palma i de tots els ciutadans, ha tingut unes paraules de record per l'oficial de la Policia Local de Llucmajor Pere Maimó, mort ahir en acte de servei. "Som conscient que ni les paraules ni el reconeixement a la seva tasca podran omplir el buit que l'infortuni ha deixat al cos al qual va dedicar gairebé la meitat de la seva vida. Únicament ens queda el consol, als seus familiars i companys, que ens ha deixat en compliment del seu deure i compromís amb la societat fent allò pel que era reconegut dins i fora del cos: servint i ajudant a les persones".

02 de juliol de 2018.- 18 voluntaris comencen el curs per a ser voluntàries de Protecció Civil Palma

Data darrera modificació: 31 de maig de 2023

Menú de navegació